Select Page

klik2_9280277

Na prvi oktobrski dan je v eko kotičku v avli šole dobil svoje mesto težko pričakovani trodimenzionalni eko plakat z naslovom – MI LOČUJEMO, KAJ PA VI? Idejna zasnova zanj, izdelava in postavitev je bila v glavah in rokah skupine učencev in njihove mentorice Janje, ki so v štirih srečanjih želeli čimbolj zanimivo, ustvarjalno in izčrpno predstaviti ločevalno zbiranje štirih osnovnih vrst odpadkov: papirja, plastike, stekla in kovin oz. pločevine.

Kreativnosti in veselja do dela res ni manjkalo, zato si lahko ob 3D plakatu spočijete ali spodbudite oči ob zeleni, modri, rumeni in rdeči ploskvi, kjer najdete vse potrebne informacije o tem, kaj zbiramo in kaj ne v določenih zabojnikih, lahko pa tudi izveste, koliko ton zbranega papirja letno predelamo v Sloveniji, lahko spoznate, kaj pomeni kratica PET, ki jo ponavadi najdete na plastičnih vrečkah in drugih izdelkih iz posebnih plastičnih mas, lahko se seznanite z mednarodnim znakom za recikliranje in odkrijete tudi kakšen dober moto v zvezi z ohranjanjem našega lepega, modrega planeta.

Upamo, da se boste na 3D plakat spomnili vsakič, ko se boste spraševali, kam z raznorazno embalažo in vsakič, ko boste zalotili koga, da je v dilemi glede ločevanja odpadkov. Še poseben doprinos naravi pa lahko naredite s kakšno navidez majhno, v resnici pa še kako pomembno in veliko potezo, ko na primer namesto plastičnih vreč začnete uporabljati vreče iz blaga ali ko zvezke namesto v plastične ovoje zavijete v papir ali ko se namesto za enostransko fotokopiranje odločite za obojestransko. Galerija slik.

Ekološki pozdrav od vseh, ki smo prispevali k izdelavi 3D eko plakata: Lidija Sladič (8.B), Špela Kaiser, Aleš Brunšek in Klara Z. Šalamon (vsi iz 7.A), Anika Anja Krenker, Domen Mošmondor in Vid Stropnik (vsi iz 7. B), Rado Bodirogič, Nemanja Bodirogič in Ela Watzak (vsi iz 7.C) in mentorica Janja Pokleka

Dostopnost