Select Page

lkik130010
Na letošnji dan zaljubljencev, pravih prijateljev in vseh, ki se imajo radi, v petek, 14. februarja, so Amorjeve puščice na naši šoli letele na vse strani kot še nikoli. Na to so namignile že osmošolke Kristina, Saša in Alenka preko Valentinovega radia, kjer smo znova obudili spomin na ozadje praznika in slišali marsikatero melodijo, ki poboža srce.

Potem pa smo vsi, že devetič zapored, težko pričakovali prihod Valentinovih pismonoš. Toliko dela kot so ga imeli tokrat, še ne pomnimo. Preko 900 pisem se je nabralo!  Skoraj se je zgodilo, da vseh ne bi uspeli raznositi ob pravem času, a jim je na koncu le uspelo. Med pismi je bilo nekaj zelo skrbno izdelanih in te so pismonoše z velikim veseljem razporejale že dan prej, našlo pa se je tudi kar nekaj takšnih, ki niso imela kuverte, nekatera so bila tudi brez naslovnika, le »na hitro prepognjen list s sporočilom z neestetsko pisavo«, zato so bila izločena.

Kako velik izgleda kup vseh napisanih in razporejenih Valentinovih pisem, si lahko ogledate v Galeriji slik, kakor tudi še veliko ostalega dogajanja izza kulisja letošnjega Valentinovega pohoda.

Valentinov pozdrav od vseh, ki smo se letos trudili polepšati ta praznik:
radijski žametni glasovi osmošolk – Kristina Lahovnik, Saša Demiri in Alenka Martinc z mentorico Alenko Meža Hrovat in Valentinovi pismonoše – Alen Karijašević,
Tiana Šaruga (petošolca), Žiga Slemenšek (šestošolec), Brina Gril (sedmošolka), Lea Sušec, Larisa Ibralić (osmošolki) z mentorico Janjo Vivoda

Dostopnost