Select Page

klikp5201534.jpg

Se še spomnite vaše šole v naravi, ko ste urili plavanje v Čateških Toplicah?
Letos pa smo se 4. razredi (prisotnih 47 učencev) odpravili v Terme Ptuj. Tam smo bili od 18.-22. maja v bungalovih in apartmajih.

Vreme je bilo toplo in jasno, zato smo lahko plavali v zunanjih bazenih in uživali na toboganih, počasni reki in v bazenu z valovi.

Veseli smo, da so splavali vsi neplavalci (preplavali 30 metrov), 32 otrok je usvojilo 5. stopnjo plavanja (50m) – bronasti delfinček, 10 učencev je z  desetminutnim neprekinjenim plavanjem doseglo srebrno priznanje, 6. stopnjo plavanja – srebrni delfin, 2 učenca sta usvojila 7. stopnjo plavanja (tri tehnike mešano) – zlati delfin.

Seveda je skoraj petdnevna odsotnost od doma velika preizkušnja, ki so jo učenci dobro prestali, nekaj solzic pa smo vendarle osušili.

Da je Ptuj najstarejše slovensko mesto gotovo veste. Da je Ptuj lepo mesto, smo se lahko prepričali pri ogledu, kjer je na vsakem koraku starega dela mesta kakšen kulturno – zgodovinski spomenik. Kdor se še ni podal na Ptuj, naj se le odloči. Res je kaj videti. Galerija slik.

Dostopnost