Select Page

Četrtošolci smo izvedli naravoslovni dan, na katerem smo spoznavali življenje slepih in gluhih ljudi. Zelo smo se razveselili gospoda Aleša, ki nam je predstavil, s kakšnimi izzivi se spopada kot gluha oseba in gospe Sanje, ki nam je opisala svoj vsakdan kot slepa oseba.

Spoznali smo pripomočke, ki jima olajšata vsakdan. Navdušili so nas budilka in hišni zvonec za gluhe, družabne igre, ki se jih igrajo slepi ter pripomočki, ki jih uporabljajo za pranje perila in razvrščanje nogavic. Vse izredno zanimive pripomočke smo tudi preizkusili ter se po šoli sprehajali s pomočjo spremljevalcev ter palic za slepe ljudi. Naučili smo se abecede gluhih in jo tudi v praksi uporabili.

Dan je prehitro minil in pustil pečat v naših srcih. Še bolj smo se začeli zavedati, da je vsak najboljši točno takšen kot je. Prav tako, kot nam je odgovoril gospod Aleš, ko smo ga vprašali, kako mu je, smo se počutili tudi mi: ČISTO FAJN 😊

Iskreno hvala društvu oseb z okvaro sluha celjske regije in medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Celje. Galerija slik.

Dostopnost