Select Page

klikMG_1182

Učenci 8.a razreda smo 17. decembra ob 17. uri pripravili praznično srečanje s starši. Skupaj z razredničarko smo se potrudili, da je bil program in druženje po njem čarno. Vsi smo v pripravah in izvedbi sproščeno uživali. Trije  Roki in Žiga so imeli v decembru po pouku pogoste vaje na svojih instrumentih: akustičnih in električnih kitarah ter bobnih. Pri urah glasbene vzgoje smo se učili pesmi, ki odsevajo decembrsko praznično razpoloženje. Razredne ure in ure po pouku so bile sprva namenjene načrtovanju, potem pa uresničevanju idej.

Že na začetku meseca smo okrasili razred. V četrtek  smo po pouku napravili še stilsko preobrazbo učilnice. Uro pred prireditvijo smo se zbrali in s sladkimi dobrotami napolnili pladnje, skuhali čaj in razporedili sveče. In še zadnje priprave …

Katarina in Lara sta lično zavili bonbone in jih delili staršem ob vstopu v učilnico, kjer jih je sprejel Aljaž. Nato so starše (odsotna sta bila samo dva, zaposlena!) pozdravili razredničarka, Martin (predsednik) in Cindy. Vsi smo zapeli pesem Božična noč. Nadaljevali smo pevsko, ob spremljavi akustičnih kitar je prostor napolnila pesem Vem, da danes bo srečen dan. Nato je Nika prebrala razmišljanje o tem, kaj nam pomeni zadnji mesec v letu. Sledila je rokovska skladba Smeels like a teen spirit.  In na pevskem zaključku so nam starši pomagali zapeti umirjeno Sveto noč. Svetloba svečk in kresničk nas je popeljala v posebno razpoloženje …

Lindor in Tomaž sta pripravila stole za družabno igro, Luka je zasedel prostor ob radiu in že so se Jan, Senita, Antoneta in vsi trije Roki pomešali med starše in jih povabili na ples. Sodelujoči in opazovalci so bili aktivni in smeha ni manjkalo.

Nato je prišel Božiček  Rok s svojimi pomočniki Marjetko, Tomažem, Senito in Aljažem. Najprej je soglasno potrjene pridne starše nagradil s sadjem in bonboni, nato pa tudi pridnim otrokom in učiteljici, razdelil domiselno zavita darila.

Zatem smo se usmerili proti bogato obloženemu pogrinjku. Sladice in pijača so še kako teknili ob navdušenem klepetu!

Naj še fotografije povedo svojo zgodbo…

Dostopnost