Select Page

Drugo srečanje letošnjih prostovoljcev je bilo posebno vsaj zaradi treh posebnih trenutkov.

Prvi je sledil takoj po uvodni, povezovalni igri, ko je koordinatorka, ga. Janja Hanžel, vsem prostovoljcev prenesla pohvalne in spodbudne besede mentoric o zadovoljstvu nad njihovim dosedanjim delom. Nekateri so glede evidence opravljenih ur že postali Junaki našega časa, saj so presegli število 24! Čestitamo in gremo naprej do konca šolskega leta!!!
Isak in Lina sta dobila še posebej izčrpne pohvalen besede od njune mentorice, gospe Ane Linasi:
”O Lini in Isaku pa lahko izrečem samo najlepše, saj sta s svojo prisotnostjo zelo obogatila naša skupne ure s Cofijem. Svoje delo sta opravljala vestno in dosledno, iz vsake ure sta postajala bolj samostojna in samoiniciativna, tako v odnosu do naših učencev, kot v odnosu do naju z Matejo, s Cofijem pa so se sploh ujeli in razumeli. Jaz lahko rečem samo, da se ob naših skupnih urah resnično uživala. Iskrena hvala, ker na takšen način bogatimo in se učimo drug o drugem.”

Prav tako so bili posebnih pohval njihovih mentoric deležni prostovoljci Nikola, Andraž, Ajla, Teja in Alja ter Neža, no, slišali smo tudi, da dve prostovoljki ne opravljata odgovorno svojega dela in smo (ali še bomo) žal primorani prekinili sodelovanje.

Drugi posebni trenutek pa je bila podelitev izkušenj prostovoljcev, tokrat na poseben način – skozi snemanje kratkih, 30 sek. predstavitvenih filmov za potrebe promocije prostovoljstva v okviru Slovenske filantropije. Vsak, ki je želel, je prišel pred kamero in povedal osnovne podatke o sebi, na katerem področju prostovoljstva dela, kaj mu to pomeni in kaj mu je do sedaj to prineslo.

Najbolj pa nas je presenetilo, ko je koordinatorka napovedala, da odhaja na porodniško in simbolično predala štafetno palico z vsemi seznami o nas in mentoricah novi koordinatorki, gospe Sabini Zvir ter nam zaželela veliko zadovoljstva in pridobljenih neprecenljivih izkušenj pri opravljanju prostovoljnega dela še do konca šolskega leta. Držala bo tudi pesti, da vsem uspe pridobiti naziv Junaki našega časa.

Nova koordinatorka je skupaj z vsemi prostovoljci naredila pregled nad dejavnostmi do konca šolskega leta in tako smo izvedeli, da nas čaka še izvedba dobrodelne akcije Podarim – se veselim, pa izdelava izvirnih darilc za poslovilna srečanja za vse, ki jim nudimo pomoč, pa zaključni izlet in podelitev pohval.

Prostovoljci in prostovoljke, skupaj s koordinatoricama –  
Janjo Hanžel (staro) in Sabino Zvir (novo)

Dostopnost