Select Page

klikC01557
V petek, 9. oktobra 2015,  smo učenci in delavci Osnovne šole Antona Aškerca, s pomočjo Atletskega kluba Velenje, izvedli  državno tekmovanje v atletiki.

Sodelovalo je osemnajst šol, ki so se odlično odrezale v vseh disciplinah. Disciplin je bilo osem, in sicer: tek na 60 m, 300 m, 1000 m in štafeta, potem pa še met vorteksa in krogle, skok v višino in daljino.

Žal sami nismo tekmovali, vendar pa smo bili še kako koristni. Nekateri smo pomagali sodnikom na posameznih disciplinah, kot so: skok v višino, met vorteksa,… ostali pa so pomagali pri raznašanju košaric s stvarmi tekačev.

Vse se je gladko izšlo. Bili smo pridni, marljivi in natančni, zato ni bilo težav. Poleg dela pa smo se ob vseh novostih in dogajanjih tudi zabavali.

Pomagali smo tudi pri otvoritvi, ki se je pričela ob deseti uri. Potem so vsi odšli na svoja mesta in tekmovanje se je pričelo. Veliko nas je bilo, iz raznih slovenskih krajev oziroma šol.

Po stadionu je hodilo veliko tekmovalcev, ki so vsak na svoj način premagovali tremo, se pripravljali na nastop, se ogrevali,… Marsikdaj smo s kom navezali krajši pogovor. Posebej mi je v spominu ostal pogovor z zmagovalko teka na 300 metrov, Majo Zaman.

Kako se počutiš kot zmagovalka?
Počutim se odlično in ta zmaga mi veliko pomeni, ker zastopam svojo šolo.

Ali si se veliko pripravljala na tekmovanje?
Da, saj treniram atletiko.

Kako dolgo pa jo že treniraš?
Na vem natanko, že kar nekaj časa.

Proti koncu so sonce prekrili oblaki in začelo je deževati. Ampak to nas ni ustavilo, tekmovanje smo z dobro voljo izpeljali do konca.

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam čestitam za uvrstitev na tekmovanje oziroma za dosežen rezultat. Hkrati pa upam, da vam je naše Velenje ostalo v lepem spominu, prav tako kot je nam srečanje z vami. Galerija slik.

Mlada novinarka Ana Marija Brcar

Dostopnost