Select Page

klik05 
5. 10. 2011 je bila na Brdu pri Kranju konferenca koordinatorjev vseh slovenskih ekošol. Ob koncu delovnega dne, je potekala slovesna podelitev ekozastav šolam, ki so jo po dvoletnem delu prejele.

Po dveh letih načrtnega in skrbnega dela smo si učenci in ostali zaposleni na OŠ Antona Aškerca Velenje prislužili tako želeno ekozastavo in s tem tudi uradno pridobili naziv Ekošola.

Za sodelovanje v mednarodnem projektu Ekošola kot način življenja smo se odločili, ker želimo mladim privzgojiti pravilen odnos do narave, želimo, da se zavedajo, da je prihodnost prav v mladih rokah in da so oni eden izmed ključnih členov v verigi, ki lahko kaj spremeni na bolje v odnosu do okolja.

V dveh letih smo izvedli veliko projektov, v enem tudi zmagali na državni ravni (Ekopaket 2010), izvajali dodatne akcije z eko vsebinami. Rezultat našega truda je naziv EKO ŠOLA in pridobitev zelene zastave, ki jo bomo s ponosom izobesili na vidno mesto.

Zavedamo se, da se s tem naše dejavnosti z eko vsebinami niso končale, z veseljem se bomo trudili tudi v prihodnje, dokler nam eko način življenja »ne zleze pod kožo«. Galerija slik.

Katja Pristušek

Dostopnost