Select Page

EKSKURZIJA V LJUBLJANO

17. 5. 2022 smo šli šestošolci v Ljubljano.

Ob 8.10 smo se zbrali pred šolo. Vzeli smo malico in odšli na avtobus. V Ljubljano smo prišli kar hitro.

Najprej smo šli v Woop trampolin park. Ogreli smo se in švignili na trampoline. Zabava je trajala  uro. Nekateri so se naučili delati salte. Čas je minil, kot bi mignil. Želela sem si še ostati, a smo morali naprej.

Z avtobusom smo se odpeljli v center mesta. Tam je naš razred odšel na ladjico. Z njo smo pluli po Ljubljanici. Razrednik nam je sproti razlagal, kaj so stavbe, ki smo jih videli na poti. Bilo je nepozabno, minilo je zelo hitro.

Ko smo prišli nazaj, smo odšli vsi lačni na kosilo. Jedli smo pice. Nekateri so pojedli tudi sedem gromozanskih kosov! Kmalu smo se najedli in odšli na Prešernov trg.

Od tam so učenci a in c razreda šli po Ljubljani in si kupili spominke, naš razred pa je šel na sladoled. Bilo je veliko izbire. Bil je odličen.

Potem smo si ogledali center Ljubljane. Za piko na i pa smo šli še do makete in učitelji so nam razložili, katera stavba je kaj.

Tako smo vsi utrujeni odšli nazaj na avtobus in se veseli odpeljali proti domu.

Nala Pritžnik, 6. b


EKSKURZIJA V LJUBLJANO

V torek, 17. 5. 2022, smo se s šestimi razredi odpravili v Ljubljano.

Iz Velenja smo odšli z dvema avtobusoma. Eden je bil večji, drugi pa manjši. Ob našem odhodu je bila ura okoli 8.30.

Vožnja je bila zelo zabavna, saj smo si pripovedovali šale, nekatere so bile bolj, druge pa malo manj smešne. Kdaj pa kdaj smo se tako smejali, da smo bili rdeči kot kuhani raki.

V Ljubljani smo se ustavili pred Woop trampolin parkom. Tam smo najprej pojedli malico. Za malico so bili veliki sendviči.

V Woop parku je bilo veliko različnih stvari. Od košarke do trapeza in še več. Skratka, ni nam bilo dolgčas. Najbolj mi je bilo všeč mesto, s katerega si lahko skočil in pristal na mehko podlago. Mojega prijatelja sem skušal prepričati, naj skoči z najvišjega mesta, a si ni upal. Na žalost zabavne stvari hitro minejo.

Naslednja naša postojanka je bila plovba po reki Ljubljanici. Z ladjico smo se peljali tudi mimo Mesarskega mostu. Na ograji le-tega je bilo pripetih zelo veliko ključavnic vseh barv, od zlatih do rdečih.

Ob teh dejavnostih smo postali lačni. Bilo nas je veliko, zato je bilo tudi veliko lačnih ust, zato so sledile ogromne pice.

Naši trebuhi so bili že polni, a saj veste, za sladoled je še vedno nekaj prostora.

Nato smo malo še hodili po centru mesta in si ogledovali znamenitosti. Kmalu pa je minil naš čas in smo se z avtobusom odpravili nazaj v Velenje.

Gaber Mihael Cigler, 6. b


VOŽNJA Z LADJICO

V torek, 17. 5. 2022, smo se šestošolci odpravili v Ljubljano. Vožnja z avtobusom je bila tako kot vedno zelo zabavna. Veliko smo se smejali in komu tudi kaj ušpičili. Ko smo se pripeljali v prestolnico, nas je najprej čakal WOOP center. To je bilo vsem najljubše.

 Sama pa vam bom opisala vožnjo po Ljubljanici, na kateri sem bila prvič. Vožnja je bila zelo zanimiva, saj Ljubljano vidiš z drugega kota. Ladjica je bila široka, imela je dve podolgovati mizi s klopcami, na katerih smo sedeli. Z nami se je peljal vodič, ki nam je povedal res zanimivosti o Ljubljani. Izvedeli smo veliko o preteklosti ljubljanskih mostov. Mostove smo tudi šteli. Na koncu je vsak dobil drugačen rezultat. Ljudem, ki smo jih videli, smo pomahali. Nekateri so pozdrav vrnili, drugi ne. Videli smo Čevljarski most, kateri je od vseh najstarejši. Tromostovje je posebnost. Včasih ga je sestavljal le en osamljen most. Zaradi gostega prometa in  teže, ni zadostoval, zato so mu dogradili še dva, in sicer za pešce in kolesarje.

No,  ne bom vam povedala preveč. Vse to in še veliko več lahko izveste, če se peljete z ladjico po Ljubljanici.

Neja Jančič, 6. a


Oglejte si še Galerijo slik.

Dostopnost