Select Page

Spletna stran askerc.si uporablja t. i. piškotke (cookies), ki uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naše spletne strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotke uporablja večina spletnih mest za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, spremljanje statistike obiska in podobno. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladnosti z interesi in preferencami uporabnikov spletnih strani.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni treba več vnašati. S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov.

Nastavitve vseh sodobnih spletnih brskalnikov omogočajo uporabo piškotkov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našo spletno stranjo. Piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, lahko vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika (zgodovina in uporaba piškotkov).

Piškotki, ki zbirajo podatke o uporabi spletne strani

Spletna stran askerc.si zbira tudi podatke o uporabi spletne strani in spletnih storitev. Z orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik.

Z različnimi sledilnimi tehnologijami lahko zberemo informacije o tem, katere spletne strani si ogledate in katere povezave kliknete, ter o ostalih dejanjih, ki jih izvedete na naših spletnih straneh. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani, so usklajeni z novim EU zakonom o uporabi piškotkov ter sledijo smernicamInformacijske pooblaščenke Republike Slovenije.

1. Nujno potrebni piškotki (lastni piškotki)

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani in njenih funkcij. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava kot uporabnik spletne strani).

2. Izkustveni piškotki (začasni piškotki)

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika, uporabljamo pa jih za izboljšanje delovanja spletne strani v bodočih verzijah.

3. Funkcionalni piškotki (trajni piškotki)

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime) in zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo ter napredne, personalizirane funkcije.

4. Oglasni ali ciljani piškotki (začasni piškotki)

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI SO DEL SPLETNE STRANI askerc.si: 

#

IME PIŠKOTKA

NAMEN

KLJUČ

DOMENA

Veljavnost

1

Google Analytics

Analiza prometa

__utma

askerc.si

2 leti

2

Google Analytics

Analiza prometa

__utmb

askerc.si

1 dan

3

Google Analytics

Analiza prometa

__utmc

askerc.si

1 dan

4

Google Analytics

Analiza prometa

__utmz

askerc.si

6 mesecev

 Piškotki najpogostejših zunanjih spletnih strani in servisov (začasni piškotki tretjih oseb): 

#

IME

IZVOR

KLJUČ

VREDNOST

DOMENA

1

Youtube

http://www.youtube.com/embe…

PREF

f1=40000000

.youtube.com

#

IME

NAMEN

URL

1

Google Analytics

Analiza

http://www.google-analytics.com/ga.js

2

Google Analytics

Analiza

http://www.google-analytics.com/__utm.gif?utmwv=5.4.2&;;utm…

3

Google Analytics

Analiza

http://www.google-analytics.com/__utm.gif?utmwv=5.4.2&;;utm…

4

Facebook Social Plugins

Vtičnik

http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%…

 

Dostopnost