Select Page

DSC_1401
In smo ga dočakali – prvo skupno srečanje prve generacije prostovoljcev na naši šoli!

Kot so na začetku srečanja izrazili posamezni prostovoljci, so bila pričakovanja o namenih skupnih srečanj velika. Tukaj je nekaj izjav, zapisanih na lističe:”Da si podelimo izkušnje.”,
”Da bi iz Dnevnika prebrali, kaj smo delali.”,
”Kako smo se počutili, ko smo pomagali.”,
”Da se imamo fajn.”,
”Da se družimo.”,
”Da bi bilo zabavno.”,
”Da bi si povedali dobre stvari o prostovoljstvu.”,
”Da bomo reševali probleme, če smo se z njimi srečali.”,
”Da bi se kot prostovoljci še bolje spoznali.”,
”Da bi se zabavali.” ,

Koordinatorica prostovoljstva na šoli, ki je srečanje vodila, je takoj podala povratno informacijo, da bodo vsi nameni združeni prav v vsakem srečanju, potem pa je sledilo oblikovanje skupnih dogovorov, povezovalna igra – V čem sem poseben in njeno nadaljevanje – V čem sem podoben drugim prostovoljcem. To je bilo smeha.

Sledilo je pet krogov medsebojne podelitve. Nekaj podeljenih izkušenj smo zbrali tukaj:

Prostovoljka Mojca, ki nudi pomoč pri razvijanju branja učencu iz 2. razreda:”Do sedaj sem opravila šest ur prostovoljnega dela. Je zelo dober občutek. Mislim, da se bo učenec hitro naučil brat. Mentorica, gospa Zvir, se vedno zelo potrudi in pripravi zanimivo gradivo, nekaj idej vpeljem tudi sama.”

Prostovoljka Teja, ki nudi pomoč na CVIU, gibalno oviranim otrokom: ”Žal mi je, ker sem zbolela in sem do sedaj opravila samo tri ure prostovoljnega dela. Področje dela mi je super, zelo zabavno, malo je manjkalo in bi imeli skupaj z otroci ‘pižama party’.” 

Prostovoljka Ajla, ki nudi pomoč gibalno oviranim otrokom na CVIU:”Najlepši trenutek mi je bil, ko mi je Rosana narisala risbo. Gospa Mateja je zelo dobra mentorica, zadnjič smo imeli helloween in v relaksacijsko sobo nas je peljala, tudi kostanjev piknik smo imeli in skupno pito so jedli.Vesela sem, ko vidim, kako Katra rada sestavlja kocke.”

Prostovoljec Tevž, ki nudi pomoč otrokom v OPB na CVIU: ” Všeč mi je, ker so me sprejeli že na prvem srečanju. Do sedaj sem opravil že pet prostovoljnih ur. Prve tri ure mi je bilo super, zdaj sem pa imel občutek, da nisem bil najbolj koristen.”

Prostovoljec Tim, ki nudi pomoč vrtčevskim otrokom: ”Do sedaj sem opravil šest ur prostovoljnega dela, všeč mi je, ko otroci kar sami prihajajo okoli njega. Najbolj mi je bila všečl gradnja zidov in labirintov, mi smo jim pomagali vse zgraditi, otroci so šli s krteki skozi.”

Prostovoljec Tibor, ki nudi pomoč vrtčevskim otrokom: ”Do sedaj sem opravil pet ur, imam dober občutek, da sem izbral pravo področje prostovoljnega dela. Z mentorico Melito se dobro razumejo, tudi pomočnica Katarina je super, zmenili smo se, da se kar tikamo. Tudi nas so v vrtcu imele te vzgojiteljice.”

Prostovoljka Sara, ki nudi pomoč pri razvijanju branja učenki iz 3. razreda:”Do sedaj sem opravila pet ur prostovoljnega dela. Všeč so mi pripravljene igrice s sopomenkami, ki jih pripravi mentorica, gospa Zvir, ali pa to, ko sem šla s tretješolko v knjižnico in sva tam brali knjigo.Všeč mi je, ker sva s prostovoljko Mojco skupaj in si lahko kaj pomagava.”

Prostovoljka Neža, ki nudi pomoč vrtčevskim otrokom: ”Do sedaj sem opravila šest ur, izbrala sem si pravo področje. Delo mi prav zabavno. Z mentorico Jelko se vredu razumemo. Z Dajano nama dovoli, da se lahko vključiva ali delava karkoli. Malo mi je bilo neprijetno, ker me otroci niso do konca poslušali.Všeč mi je bilo, ko smo izdelovali jedilne karte in smo me prostovoljke pomagale oceniti, kaj bi bilo primerno za zdrav zajtrk, malico, kosilo, večerjo.”

Prostovoljec Isak, ki nudi pomoč na CVIU:”Do sedaj sem opravil pet ur, izbral sem si pravo področje. Res je dober občutek, ko vidiš, da si koristen. To sem občutil z Albrešo, ki sem mu pomagal loviti žogo.”

Po vsakem krogu smo razmišljali skupaj, še posebno o situacijah, ki morda niso bile najbolj prijetne oz. se nismo počutili najbolje. Skupaj smo priošli do novih idej, pogledov, rešitev. V slogi je moč! Več glav več ve! To lahko potrdimo zagotovo!

In da ne pozabimo na pogostitev s slastnim pecivom in sokom – mmmmm. Srečanje smo zaključili z zabavno igro Ujemi sosedov palec ter ocenili celotno srečanje. Veselimo se naslednjega! Tudi takrat obljubimo, da se javimo, za tokrat pa še nekaj utrinkov iz prvega srečanja samo za vas: DSC_1403

DSC_1405

DSC_1406

DSC_1407

DSC_1402

DSC_1408

Učenci prve generacije prostovoljcev, ki se je udeležila prvega srečanja:
iz 6. A – Mojca, Sara, Tevž, Tim,
iz 6. B – Ajla, Teja, Tibor, Neža
in Isak iz 5.B,

s koordinatorico prostovoljstva,
Janjo Vivoda

Dostopnost