Select Page

klikC02870
V torek, 22.2.2013, so otroci iz vrtca Jakec Pesje in prvošolci iz POŠ Pesje obiskali centralno šolo. Spremenili so se v mlade raziskovalce.  Z veseljem smo se odzvali povabilu Mladih naravoslovcev pod mentorstvom učiteljice Sonje Zager. Popeljali so nas v hišo eksperimentov in v njihov živalski vrt.

V hiši eksperimentov so otroci s pomočjo plaščkov postali znanstveniki in že so naredili vulkanske izbruhe, ustvarjali čarobne cvetove, občudovali velike mehurčke, pokali s pomočjo šumečih tablet, packali v gosti škrobni masi.  Neizmerno so uživali.

V naslednjem prostoru , kjer so lahko božali kačo pitona, hrčka, močerada, psička, kunca in morskega prašička in si  pod mikroskopi ogledali kristale soli in sladkorja, je bilo ponovno zanimivo in nepozabno.

Ko smo zaključili z delom in ogledom živali, nas je ponovno presenetila učiteljica Marija, ko nam je razdelila balone, ki jih je oblikovala gospa Romana Kolenc. Iz balonov je oblikovala živali in vsak je lahko svojo nesel domov.

Vsi otroci so si zaželeli, da bi se lahko vsak teden spremenili v znanstvenike. Mogoče se jim želja uresniči…Hvala vsem kolegicam, ki so pomagale, da nam je dan uspel, da je ponovno zasijala mavrica prijateljstva. Galerija slik.

Učiteljica Vesna Hudej

 

Dostopnost