Select Page


Zopet smo z vami poskusniki  OŠ Antona Aškerca iz Velenja. Letošnjo ekipo sestavljamo: Jan, Nina, Domen, Ana, Luka, Nejc in Maja, sami sedmošolci.

graphics-floaties-bubbles-625479

V lanskem šolskem letu se je prva ekipa poskusnikov res odlično odrezala in prav ponosni smo na njih. Vendar tudi mi nismo od muh in se veselimo vsakega izziva, ki nam ga bo ponudila ekipa Vesele šole.

In kako smo se lotili dela?No, prvi izziv je že za nami. In povejte nam, kdo nima rad milnih mehurčkov!? Posebej, če je lep sončen dan in milni mehurčki zažarijo v mavričnih barvah.

Najprej smo pripravili milnico, ki smo ji dodali še skrivno sestavino, glicerol, ki podaljša življenjsko dobo milnih mehurčkov. Zelo pomembno je tudi pravo razmerje sestavin in prava izbira detergenta. Ker pa z malimi mehurčki nismo bili zadovoljni, smo staknili glave in izdelali pripomoček za maksi mehurčke. Na dve palici smo pritrdili različno dolgi vrvici tako, da je nastala okrogla zanka. To zanko smo potem z lahkoto pomočili v posodo z milnico in ko smo jo raztegnili, so nastali ogromni mehurčki. Da smo poskus popestrili, smo daljšo vrvico pritrdili na krajšo v obliki manjših zank in tako naenkrat dobili več maksi milnih mehurčkov. Res zanimiva izkušnja.

Kot lahko vidite na posnetkih, smo se z milnimi mehurčki odlično zabavali in uspelo nam je narediti nekaj res maksimalnih.

Vaši poskusniki

Dostopnost