Select Page
Zapeli smo pesem,
z njo dali košček srca,
da bi med nami zrasla
mavrica lepega.
IMG_4497

Lepi občutki ob lanskem skupnem koncertu vseh, ki nas povezuje projekt RMP, so se strnili v željo, da bi takšna počastitev slovenskega kulturnega praznika postala tradicionalna.  Našemu povabilu so se tudi tokrat z veseljem odzvali zbori Vrtca Velenje –  OPZ enot Vrtiljak, Najdihojca in Jakec, ter ŽePZ vrtca Velenje – OPZ Centra za vzgojo in usposabljanje Velenje, vokalna skupina Kraguljčki iz Doma za varstvo odraslih Velenje, pridružila pa sta se jim še OPZ in MPZ naše šole ter MoPZ Društva upokojencev Velenje.

V četrtek, 10. februarja, je na odru Doma kulture Velenje ubrano zazvenela pesem 9 zborov, ki so jo vmesni verzi prepletli v barve mavrice.  Vsak zbor se je predstavil s po dvema pesmima.

Tako kot se življenje začenja z majhnim, so se  iz množice pevcev, sedečih na odru,  najprej  dvigali najmlajši; pevci OPZ Murenčki (Vrtiljak),  OPZ Najdihojca ter OPZ Jakec, ki so svoje glasove združili z učenci podružnične šole Pesje.  Igriva razigranost njihove pesmi je privabila nasmeh na obraze poslušalcev v dvorani in začarala s toplino brezskrbnosti otroštva. Majhno raste … Pesem so povzeli OPZ OŠ Antona Aškerca, OPZ CVIU in MPZ OŠ Antona Aškerca. Razposajena mladost je tudi v  zapetih pesmih počasi rasla in zorela. Kot žlahtni nagelj v prazničnem šopku je zazvenela pesem ŽePZ Vrtec Velenje in MoPZ Društva upokojencev Velenje. A prav gotovo bi našemu prazničnemu šopku nekaj manjkalo, če ga ne bi kot dišeči rožmarin povezalo petje pevske skupine Kraguljčki iz Doma za varstvo odraslih.

Podoba, ki so jo ustvarili pevci tako različnih generacij na odru in njihova skupna pesem Poj z menoj … prijatelj, je poslušalce prevzela in ganila.Iz korenin, trdno zasidranih v modrosti Včeraj, raste Danes, ki gradi sanje Jutri. Le z roko v roki bo ta skupni danes in jutri mavričnih barv. Galerija slik

Dostopnost