Select Page

Kako si?

»Duševno zdravje je vsestransko dobro počutje v lastni koži.«

Kdaj se ti počutiš dobro?

Letos smo kar nekaj časa posvetili temu vprašanju, saj so osnovnošolci iz cele Slovenije na lanskem Otroškem parlamentu izrazili željo po razpravah o duševnem zdravju mladih.

Pogovori so pokazali, da je pomembno vedeti, kaj vse vpliva na naše vsesplošno dobro zdravje in kaj lahko sami storimo za to.

Pojmi kot so samopodoba, duševno zdravje, vplivi okolja, viri moči in empatija so dobivali nove in nove pomene ob razpravah v razredih, na šolskem, občinskem, regijskem in državnem nivoju Otroškega parlamenta. Galerija slik.

»Z veseljem sem se udeležil občinskega parlamenta , na katerega je 8 predstavnikov  iz osmih in devetih razredov spremljala mentorica šolskega parlamenta,  gospa Meža – Hrovat. Nisem pa pričakoval, da se mi bo poleg Teodorja uspelo prebiti vse do nacionalne stopnje, kamor je šlo le 6 predstavnikov iz cele regije; to je bilo  vsekakor prijetno presenečenje. Če bi lahko ponovil vse še enkrat, bi to možnost zagotovo izbral. Pridobil sem ogromno novih kolegov in kolegic  ter kup znanja, ki ga bom lahko uporabil tudi kasneje v življenju. Hkrati sem spoznal še druge poglede na podteme, ki so bile določene letos, in sicer pod naslovom  Duševno zdravje. Vabim tudi ostale, da se v prihodnosti udeležite razprav v okviru šolskega parlamenta.«

Luka Rožič

Dostopnost