Select Page

klikpc100025.jpg

Ste že slišali za pisani vlakec presenečenja, ki tretješolce v OPB spremlja že od začetka koledarskega leta!?

Vlakec s šestimi pisanimi vagoni in veliko lokomotivo so v treh ustvarjalnih delavnicah skozi ves december izdelovali učenci OPB, seveda tisti, ki so to želeli. Vsi pa so dobili skrivno nalogo, da za svojega prijatelja iz OPB pred  novoletnimi počitnicami izdelajo kakšno drobno darilce in ga naskrivaj oddajo v enega izmed vagončkov.

Tako se je prvi teden v januarju lahko začelo težko pričakovano odpiranje vseh vagončkov. Učenci so sami med sabo izbirali, kdo se bo podal do vlakca, si izbral en vagon, segel vanj in potegnil iz njega neko drobno pozornost, majhen, skrbno zavit paketek. Potrebno je bilo še prebrati za koga je in veselje je bilo tu! Še posebej radostno je bilo, ko je kdo potegnil iz množice darilc prav svoje!

Ob koncu smo se pogovorili o pomenu obdarovanja in lepoti drobnih, skrbno izdelanih pozornosti. A s tem še ni bilo konec presenečenj! Tri najlepše vagončke smo odklopili in prelevili so se v »zvezdnate vagončke«, ki nas zdaj prav vsak dan spremljajo pri domačih nalogah. Vsak pripelje posebne zabavne naloge iz slovenščine in matematike, ki jih pripravlja učiteljica Janja v sodelovanju z razredničarkama tretješolcev. Namenjene so učencem, ki nimajo domače naloge, in prav ti se lahko odločijo in posežejo v vagonček s tremi zvezdicami ali v tistega z dvema ali z eno. Od števila zvezdic je odvisna tudi zapletenost naloge, kar je vsem še prav poseben izziv! Galerija slik.

Janja Pokleka, učiteljica v OPB

 

Dostopnost