Select Page
Sobota, 12. marec 2022 ob 9.00 Parkirni prostor trgovine Interspar Šalek
»LEPI ČEVELJC« –  VODEMLA (OŠ Antona Aškerca)
ORGANIZACIJSKI VODJAAnka Pugelj
MENTORJI:Stanka Jeraj, Nada Fajfar
ZAHTEVNOST POTI:lahka, nezahtevna pot
SKUPNA DOLŽINA HOJE:4 ure
OPREMA:Primerna obutev in oblačila, kapa, vetrovka
VREME:V primeru slabe vremenske napovedi, se izlet prestavi. O odpovedi boste obveščeni najkasneje do petka, 11.3.2022
MALICA IN PIJAČA:iz nahrbtnika
PRIJAVA IN INFORMACIJE:  Prijave zbira mentorica do srede, 9.3.2022.

OPIS PLANINE

Vodemla je vzpetina, ki se na eni strani dviga nad Pako pri Velenju, na drugi strani pa nad Velenjsko kotlino. Do 860m visokega Skalnega vrha vodi več poti, za nas pa bo zanimiva  predvsem Sončna pot,g ki je označena z markacijami v obliki sončka. Sončna pot sicer krožno povezuje Lubelo, Vodemlo, Stropnico in Smodivnik. Na grebenu Vodemle je zelo lep pogled  na Šaleško dolino. Na samem vrhu pa ni razgleda, ker ga zakriva drevje.

OPIS POTI

Zbrali se bomo na parkirišču pred trgovino Interspar. Pot nas bo vodila po travniku mimo hiš, nato pa po gozdu do cerkvice v Šembricu. Tu bo čas za prvi oddih. Nadaljevali bomo po označeni pešpoti proti vrhu Vodemle. Sledili bomo rumenim markacijam, ki nas bodo vodile mimo Skalnega vrha do razgledišča. Tam se nahaja poseka, kjer se nam bo odprl lep razgled na Šaleško dolino in na okoliško hribovje.

Po malici in počitku bomo spet sledili rumenim markacijam (sončkom) in se po grebenski poti spustili v Hrastovec. Zaradi dokaj strme poti bo potrebno nekaj previdnosti pri sestopu. Do Šembrica bomo šli po poti pod Vodemlo (mimo spominskih obeležij), nato pa spet v gozd in po gozdni poti nazaj v Velenje.

Članarina: Izlete za Lepi čeveljc vodijo prostovoljci Planinskega društva Velenje, zato morajo biti otroci, ki se jih udeležujejo, njegovi člani. V ta namen bo predstavnik društva pred odhodom pobiral članarino v znesku 8 EUR, starši otrok, ki se včlanjujejo prvič, pa boste izpolnili tudi pristopno izjavo. Članarina velja do konca leta 2022 (predvidoma 6 izletov), več o ugodnostih, ki jih prinaša, si lahko preberete na https://clanarina.pzs.si.

ŽELIMO VAM VARNO HOJO IN LEPO PLANINSKO DOŽIVETJE!

Dostopnost