Select Page
KAM:VELIKA PLANINA – Domžalski dom na Mali planini
KDAJ:Sobota, 27. maj 2023, ob 8.00
OD KOT:Parkirišče pri Domu učencev
VODNIKIFranc Maršnjak, Anica Pugelj, Viktor Kralj, Samo Frankovič
MENTORJI:Nada Fajfar in Stanka Jeraj (OŠ A. Aškerca), Zofka Glušič in Anita Šlogar (OŠ Miha Pintar Toledo), Samo Frankovič in Leon Jošt (CVIU), Leonida Uranko (OŠ Livada), Tanja Koprivnik (OŠ Gustava Šiliha), Blaž Dolinšek in Teja Jeraj (OŠ Šalek).
PREDVIDENI POVRATEK:Do 15h, zaključek bo pri Domu učencev.
STROŠKI PREVOZA:Prispevek za avtobusni prevoz je 8 EUR na udeleženca.
OPREMA:Primerna obutev in oblačila, kapa, vetrovka.
PREHRANA:Malica in pijača iz nahrbtnika, možen nakup na koči.
MOREBITNA ODPOVED:V primeru slabe vremenske napovedi, do petka, 26.5.2023.
PRIJAVA:Prijave zbirajo mentorji na OŠ, do srede, 24.5.2023.

Na zadnjem izletu za Lepi čeveljc se bomo odpravili na Veliko planino, ki je visokogorska planina v Kamniško-Savinjskih Alpah v bližini Kamnika. Povprečno je visoka okoli 1500 m nad morjem, obsega pa površino 5,8 km2. Je največja visokogorska pašna planina pri nas z značilnimi pastirskimi stanovi.

Avtobus nas bo odložil na Kranjskemu raku na nadmorski višini 1000m. Od tu se bomo podali po gozdnih in kolovoznih poteh preko Gojške planine na Malo planino, kjer se nahajajo kar trije planinski domovi. Jarški, Črnuški in Domžalski dom (1534m). Na zadnjem bomo imeli daljši počitek. Od tu se bomo, po želji, odpravili še do Velike planine in kapele Marije Snežne. Sledil bo povratek po isti poti.

POMEMBNO: Cilj našega izleta se nahaja več kot tisoč metrov nad Velenjem. To pomeni, da so lahko temperature nižje tudi za 7℃, sončno vreme v dolini pa še ne pomeni, da bo sonce sijalo tudi na naši poti. Zato je s seboj potrebno vzeti dovolj toplih oblačil, tudi kapo, rokavice in toplo vetrovko.

Dostopnost