Select Page

klikSCN4022 1

»Daniela, malo grem na sprehod« sem rekel in oblekel tanko jopo, mojo najljubšo.  »Hitro pridi nazaj, Timi, večerja se že kuha,«  je še rekla, preden sem do konca zaprl vhodna vrata in stopil na hladen zrak, kjer mi je veter razmršil frizuro in me pobožal po licu.

Naredim korak po ulici in hodim mimo hiš pa blokov, ki se raztezajo daleč nekam, kamor bi jaz nekega dne rad prišel. Hodim po mestu in razmišljam. Zakaj sem drugačen?  Vedno se sprašujem enako, pa vendar nikoli ne znam odgovoriti…

Tako je razmišljala naša Maja na tretji izdaji projekta Literatura na cesti, ki je prerasla iz literarne intervencije na mestnih ulicah v pomemben kulturno-izobraževalni dogodek, ki mladim in mladim po srcu približuje literaturo na zanimiv in poučen način v prijetnem okolju.

17. oktobra smo se zbrali na ploščadi pred Kulturnico in v družbi pisatelja Andreja Predina in gimnazijcev prebirali nastalo literaturo. Našo šolo sta zastopali dve sedmošolki, in sicer Maja Strmčnik in Lejla Hajdarević. V svojih spisih, Življenje kot ga ne poznaš in  Imenovali so me naivnež, sta razmišljali o odraščanju, radostih in tegobah tega mladostniškega obdobja. Galerija slik.

Dostopnost