Select Page

V četrtek, 20. junija,  smo nadarjeni  učenci od 5. do 9. razreda preživeli prijeten dan na Gori Oljki.

Pred šolo smo se dobili ob 8. uri in se odpravili na pot. Po vožnji po ovinkastih cestah so nam na vrhu pripravili obilen zajtrk. Kasneje nam je  g. Andrej Pešec  predaval o stvareh, pomembnih za življenje. Nato smo se razdelili v tri naključne tekmovalne skupine. Zmagala bo tista skupina, ki bo imela na koncu največ točk.  Zatem  smo se s pomočjo učiteljevih napotkov podali na pot okoli vrha Gore Oljke. Na poti smo morali zbirati razne vejice, liste rožice in trave.

Po zaradi vročine naporni poti  smo se usedli za mizo pri koči. Tam nas je čakala učiteljica biologije s knjigami o rastlinah. Ugotovili smo, da moramo vsem rastlinam, ki smo jih nabrali, najti ime. To smo naredili brez kakšnih večjih težav.

Nato smo šli k učiteljici angleščine. Ta nam je pripravila zabavne uganke, seveda v angleščini. Pri njih smo se večkrat nasmejali. Bile so mi zelo všeč, kajti hkrati smo intenzivno razmišljali in ponavljali angleščino.

Zatem je sledilo kosilo. Kuharice v koči so se zelo potrudile in nam pripravile celo vrsto jedi. Vsi smo se zelo najedli.

Čakala nas je še fizikalna uganka. Morali smo zgraditi Da Vincijev most iz vžigalic. Vendar to ni bilo tako lahko, kakor se sliši. Učitelj fizike nam ni dal navodil za izgradnjo, vendar smo jih morali uganiti s pomočjo namigov. Ko smo ugotovili način, smo začeli sestavljati. Najprej nam je šlo slabo od rok. Most se je vedno podrl in kar ni hotel stati. Nato smo z malo potrpljenja in z mirno roko sestavili najdaljši most.

Zdaj nas je čakala naloga, za katero smo dobili trojne točke. Učiteljica slovenščine  nam nalašč ni povedala, kako bo potekala, ampak je nam navodila dajala sproti. Najprej  nam je  rekla, naj nariše vsak svojo risbo. Začeli smo risati, nato pa je učiteljica  nepričakovano povedala, da si moramo člani iste skupine zamenjati risbe. Zamenjati smo si jih morali petkrat. Ker tega ni nihče pričakoval, so nastale zelo zanimive risbe, kot na primer zajec na drevesu.

Ko smo narisali slike, je učiteljica razložila, da si mora vsaka skupina izmisliti zgodbo, vezano na slike. Pri sestavljanju zgodb je bilo veliko smeha. Nato je vsaka skupina pred vsemi povedala svojo zgodbo. Učitelji so nato zgodbe in risbe točkovali.

Za konec je prišel še najpomembnejši del, razglasitev zmagovalne ekipe. To je bila naša skupina, ki se je odlično odrezala skoraj na vseh področjih. Za darilo smo dobili čokoladice, ki smo jih razdelili še ostalim sotekmovalcem. Nato smo se vkrcali na kombija in se odpeljali nazaj v Velenje.

Ta dan se mi je zdel zabaven in nepozaben. Dobili smo veliko novih izkušenj, ki nam bodo še zagotovo prišle prav. Najbolj se pa moram zahvaliti učiteljem, ki so se za nas potrudili in nam pripravili nepozabno doživetje. Galerija slik.

Matjaž Meža, 8. a

Dostopnost