Select Page


Prejšnji teden je po Sloveniji potekal projekt Teden vseživljenjskega učenja. Naša šola se je k temu aktivno pridružila. V soboto, 11. maja, so Mladi planinci organizirali pohod v neznano v sklopu tematike Planinstvo kot način življenja. Iz tematike Dediščina preteklosti je dota prihodnosti, pa smo organizirali in izpeljali tri dejavnosti. Pri interesni dejavnosti Ročna dela so učenci in mentorici povabili gospe, ki so jim pokazale in jih naučile izdelovati rože iz krep papirja. Pri naslednji dejavnosti so nadarjeni učenci skupaj z učenci od 2. do 5. razreda spoznali slovensko ljudsko pravljico Pšenica najlepši cvet in jo ilustrirali na panjsko končnico. Pri zadnji dejavnosti pa so sodelovale tudi kuharice, ki so pripravile same slovenske jedi, prvič pa so skuhale žvarcet. Okusno jed, ki smo jo ponudili vsem na šoli, tudi abonentom, smo postregli s polento in čežano. Nekaj besed o jedeh pa smo strnili z zanimivostmi v prispevku za šolski radio.

Pripravljeni pa smo bili tudi na Parado učenja, ki pa je zaradi slabega vremena odpadla.  V sklopu tega dogodka, bi se šola predstavila na stojnici z izbirnima predmetoma Elektronika z robotiko in Obdelava gradiv – les pod mentorstvom g. Romea Šalamona in ge. Vanje Božič, z interesno dejavnostjo Ročna dela z go. Natašo Pšeničnik ter Gospodinjstvo z go. Alenko Felicijan, ki bi z Mladimi prostovoljci pripravila veganske namaze. Naši učenci pa bi na odru tudi zaplesali, zapeli in se kotalkali ob glasbi, saj so z mentoricami go. Metko Smirnov, Matejo Vetrih in Katjo Ranzinger Čater pripravili zanimive pevsko-plesne točke.
Vse aktivnosti so uspele in pri vseh je bilo zabavno, zato se veselimo Tedna vseživljenjskega učenja tudi naslednje leto.
Posebna zahvala pa gre mentoricam, ki so s svojo voljo, idejami in energijo pripomogle, da je bila ustvarjalnost velika. Hvala ge. Alenki Felicijan, ge. Jelki Repenšek, ge. Martini Hribernik, ge. Vanji Božič, ge. Stanki Jeraj, ge. Nadi Fajfar, ge. Nataši Pšeničnik. Več pa v Galeriji fotografij.

Kulturna animatorica in organizatorica TVU na šoli, Sabina Zvir

Dostopnost