Select Page

KAMRIBNIŠKA KOČA NA POHORJU (LEPI ČEVELJC 2022/23)
KDAJSobota, 21. oktober 2023, ob 8.00
KJEParkirišče pri Domu učencev
VODNIKIFranc Maršnjak, Anica Pugelj, Viktor Kralj, Mojca Novak, Petra Music (Marot), Klavdija Šeruga, Samo Frankovič
MENTORJI:Nada Fajfar in Stanka Jeraj (OŠ A. Aškerca), Leonida Uranko (OŠ Livada), Blaž Dolinšek in Teja Jeraj (OŠ Šalek), Natalija Štimulak (Škale)
PREDVIDENI POVRATEK:Do 15h, zaključek bo pri Domu učencev.
STROŠKI PREVOZA:Prispevek za avtobusni prevoz je 9 EUR na udeleženca.
OPREMA:Primerna obutev in oblačila, kapa, vetrovka.
PREHRANA:Malica in pijača iz nahrbtnika, možen nakup na koči.
MOREBITNA ODPOVED:V primeru slabe vremenske napovedi, do petka, 20.10.2023.
PRIJAVA:Prijave zbirajo mentorji na OŠ, do srede, 18.10.2023.

Na drugem izletu za Lepi čeveljc se bomo odpravili na Pohorje, predalpsko hribovje, ki se razteza od Maribora do Slovenj Gradca. Prehodili bomo del Slovenske planinske poti – najstarejše vezne poti v Sloveniji. In kako bo potekal naš dan? Z avtobusom se bomo odpeljali do znanega smučarskega središča pri Grmovškovem domu pod Veliko Kopo, ter od tam odšli proti Ribniški koči. Pot ne bo zahtevna, saj bomo opravili le okoli 300 m višinske razlike, vseeno pa bomo vmes dosegli tudi na najvišji vrha Pohorja – Črni vrh, ki se razprostira 1544m nad morjem. Za to pot, vzdolž katere pozimi poteka tudi proga za smučarski tek, bomo porabili okoli dve uri. Ko bomo prispeli na Ribniško kočo, si bomo privoščili daljši odmor, namenjen malici. Koča bo odprta, tako da si lahko kak priboljšek ali čaj kupite tudi v njej. Po malici bomo po jugovzhodnem pobočju Črnega vrha v približno dveh urah sestopili v Mislinjo.

POMEMBNO: Cilj našega izleta se nahaja več kot tisoč metrov nad Velenjem. To pomeni, da so lahko temperature nižje tudi za 7℃, sončno vreme v dolini pa še ne pomeni, da bo sonce sijalo tudi na naši poti. Zato je s seboj potrebno vzeti dovolj toplih oblačil, tudi kapo, rokavice in toplo vetrovko.


PRIJAVA: Na planinski izlet, ki bo dne 21.10., prijavljam naslednje osebe:

_________________________________________________________________________.

S podpisom jamčim, da bom zanje poravnal znesek 9 EUR/osebo, ki bo zaračunan na otrokovi položnici za tekoči mesec. Potrjujem tudi, da sem seznanjen z dejstvom, da bo znesek zaračunan tudi v primeru neutemeljene odsotnosti prijavljenih udeležencev.

Podpis starša oz. zakonitega skrbnika:

_______________________________

Dostopnost