Select Page

kliksjndjahsd
V decemberski številki revije Plus je bil objavljen razpis za vse oblikovanja željne najstnike, ki želijo predstaviti svoje kreacije. Naloga vseh sodelujočih je bila, da so izdelali umetniško in tehnično skico kreacije, narejene iz materialov, ki so lahko ponovno uporabljeni (PVC vrečke, gumbi, stara oblačila, časopisni papir, zamaški …).

Tudi naša učenka Anja Jaklin iz 8. b je v želji po potrditvi svojega dela in modnem oblikovanju izrisala svojo kreacijo in jo poslala v ocenitev strokovni žiriji podjetja Vulcano Models ter revije Plus. Sledila sta dva dolga tedna čakanja, ko je prispel mail, v katerem so sporočili, da je bila Anjina kreacija izbrana med 15 najboljših. Zdaj se je trdo delo šele začelo… Obleko s skice je bilo potrebno izdelati. Prvi izziv je bilo dobiti dovolj gumbov, ki bi prekrili PVC krilo. Ob pomoči družine, prijateljev in podjetja Gumbi Dolejši iz Šempetra, ki so Anjo z donacijo nekaj kg gumbov podprli, se je lepljenje začelo.

DSCF9328DSCF9330

Po petih urah so bili vsi gumbi na svojem mestu. Anja je nato izdelala še ogrlico in zapestnico iz gumbov, klobuk iz časopisnega papirja in PVC folije, dodala rdeč cvet, katerega cvetni listi so bili izrezani iz Hervisove nakupovalne vrečke, svoje stare balerinke je s servietno tehniko prekrila s koščki časopisa in dodala na vsak čevelj 3 gumbe. Sledila je še izdelava zgornjega dela, ki je predstavljal največji izziv. Brskanje po internetu je prineslo rešitev in v nekaj dneh je bil zguban tudi zgornji del iz treh plasti časopisa Delo.

DSCF9355DSCF9393

Oba dela je povezal pas iz belega bombaža, okrašen s še enim cvetom. Kreacija je bila gotova, zdaj je sledila predstavitev na modni reviji v Velenjki.

anja101anja102anja103anja104anja105anja106anja107anja108

Ta se je odvijala v petek, 29. 3. 2013, kjer so se predstavile vse finalistke. Anja je svojo kreacijo ponosno in samozavestno predstavila in prejela ogromno pohval in velik aplavz za idejo in lepo izdelano kreacijo. Zmagal je dijak Šole za oblikovanje iz Maribora, Anja pa je bila vsekakor zmagovalka vseh nas, ki smo jo spodbujali ob modni pisti.

Čestitamo!

Dostopnost