Select Page

klikG 3712
Letos, prav na Dan zemlje, 22. aprila, smo s težkim srcem opazovali, kako pred našimi očmi padajo desetletne, veličastne platane. Ta mogočna drevesa, ki so v svojih krošnjah nosile toliko zgodb mimoidočih meščanov in toliko let nudile senco ob Jenkovi cesti. Naše platane, na katerih so vsako pomlad in skozi vso poletje posedale ptice in žvrgolele čudovite napeve. Platane, ki so nas vsakič znova navduševale s svojim posebnim odpadajočim lubjem.

Vsaj malo smo se ob žalostnih pogledih tolažili s tem, da smo tudi letos organizirali na šoli dobrodelno akcijo Podarim-se veselim! S tem smo znova pokazali, da ni potrebno kupovati novih igrač, novih knjig, novih oblačil, nove obutve in drugih stvari, ampak da lahko vse te dobrine med sabo izmenjamo ali preprosto tisto, kar ne potrebujemo več, podarimo nekomu drugemu. Znova smo naredili dobrodelno dejanje, razširili svoje srce in osrečili nekoga, ki ga sploh nismo poznali. Sprejeli smo, da bomo zadovoljni tudi s podarjeno stvarjo, ki jo je nekdo že uporabljal, pa je dobro ohranjena in je postala nova, za nas.

Hvala vsem, ki ste karkoli podarili in vsem, ki so pomagali podarjeno razvrščati, zlagati, pospravljati: osmošolcem (Blažu Hrovatu, Špeli Verdnik, Neji Tominc Delamea), sedmošolkam (Amadeji Destovnik, Katji Leskovar, Katji Meža), šestošolki Milici Marinkovič, petošolcem (Midjanu Suljiću, Arminu Mujčiću, Tatjani Urbanc) in tretješolkama (Lani Puncer in Manci Marič).

Se vidimo prihodnje leto! Sodeluj tudi ti! Da kaj podariš in/ali se česa razveseliš! Galerija slik.

Zapisala: Janja Vivoda
Fotografije: Filip Radivojevič, Janja Vivoda

Dostopnost