Select Page

klikPA210009
Tudi učenci 1.b smo ekološko osveščeni. Začeli smo z ločevanjem odpadkov, zato imamo v učilnici škatli živahnih barv za ločevanje le-teh. Pogovorili smo se, kaj sodi v katero škatlo in zdaj pridno ločeno zbiramo odpadke. Kam torej z ogrizki, ostanki kruha, jogurta?

Te ostanke vračamo v kuhinjo. Prazno embalažo (jogurtove kozarce, plastične kozarce, tetrapake…)  stisnemo  in odvržemo v škatlo, kjer zbiramo plastiko. V škatlo, kjer zbiramo papir, pa mečemo odpadno embalažo iz papirja, lepenke, kartona, revije, časopis…

Tudi doma, ne samo v šoli,  moramo skrbeti za ločevanje odpadkov.  Anorganske snovi (to so papir, plastika, pločevinke, steklo)  ločujemo in jih mečemo v ustrezne zabojnike, organske odpadke pa odlagamo na kompost na vrtu. Ti odpadki bodo reciklirani, kar pomeni, da jih bodo predelali in iz njih naredili nove, drugačne izdelke. In mati Zemlja nam bo zagotovo hvaležna.

Obenem  ravnamo v naši učilnici  varčno z električno energijo, vsi pa se zelo trudimo in skrbno pazimo, da nam voda ne bo tekla po nepotrebnem. Nalepke, ki smo jih nalepili v učilnico, pa nas vseskozi opominjajo na  pridno varčevanje. Galerija slik.

Učiteljica Mirjana Bokur

Dostopnost