Select Page

klikMG_2153
NAŠI EMBALAŽKOTI ZMAGALI NA KREATIVNEM NATEČAJU Eko-paket

Na naši šoli je v sredo, 2. junija 2010, potekala zaključna prireditev projekta Eko-paket, na kateri so podelili priznanja in nagrade najboljšim kreativnim projektom na temo odgovornega ravnanja s KEŽ.


Prireditev je potekala na naši šoli zato, ker so bili zmagovalci v starejši skupini prav učenci naše šole – naši EMBALAŽKOTI z učiteljico Janjo Pokleka. Za nagrado smo dobili vremensko hišo in priznanje, ki si ga lahko ogledate v avli šole.

ISKRENE ČESTITKE VSEM, KI STE IZPOLNJEVALI ANKETO O PRAVILNEM LOČEVANJU ODPADKOV IN PRISPEVALI ZANIMIVE IDEJE O ŠE BOLJ UČINKOVITEM RAVNANJU S KARTONSKO EMBALAŽO ZA ŽIVILA, VSEM, KI STE USTVARJALNO BARVLI EKO_POBARVANKE, ŠE POSEBNE ČESTITKE PA NAŠIM EMBALAŽKOTOM, ki so izvajali glavni del kreativnega projekta EKO-PAKET po razredih prve triade:

  1. skupina (iz 4.C): Jan Borišek, Tilen Grobelnik, Hana Glavnik in Lea Sušec
  2. skupina (iz 4.A): Larisa Hankić, Ana Šuperger, Domen Zabukovnik in Jaka Breznik
  3. skupina (iz 5.A): Luka Geršak, Špela Leskovar, Mojca Slemenšek in Venesa Herbst
  4. skupina (iz 5.B): Laura Tamše, Anes Babajić, Tamara Janković in Andrej Hutinski

Ostali nagrajeni projekti so:

Mlajša skupina

1. nagrada: OŠ Duplek, PŠ Dvorjane
2. nagrada: Vrtec Tezno, enota Miš Maš
3. nagrada: Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica

Starejša skupina

1. nagrada: OŠ Antona Aškerca Velenje
2. nagrada: OŠ Preserje pri Radoml
3. nagrada: OŠ Trebnje

Zmagovalne projekte si lahko ogledate na spletnem mestu Eko-paketa v rubriki Aktivnosti 2009/10 ali pa kliknite na povezavo iz strani, kjer izveste še ostale zanimivosti ( www.eko-paket.si ).

MORDA LE ŠE TO:

Organizatorji so bili veseli odziva šol, saj so na nagradni natečaj prejeli kar 45 kreativnih projektov. Strokovna komisija, v sestavi Mojca Letnik (Saubermacher Slovenija), Brigita Šarc (ARSO), Franci Dovč (Ekošola kot način življenja) in Anamarija Carotta (Consensus), je najboljše projekte izbrala na podlagi naslednjih kriterijev: vsebinska ustreznost in kreativnost projekta, vključenost otrok v proces načrtovanja in izvajanja, vključevanje ostalih deležnikov, povečevanje ozaveščenosti, uporabnost projekta in kakovost prijave.

V letošnjem šolskem letu je v celoletni akciji zbiranja in pravilnega ravnanja s KEŽ sodelovalo kar 114 šol, ki so zbrale približno 20 ton KEŽ, kar je 3-krat več kot lani. Mentorji, ki so se udeležili prireditve, so na dogodku prejeli simbolično nagrado za sodelovanje v projektu.

Več o zaključni prireditvi na šoli si lahko ogledate v Galeriji slik……, kar je odmevalo po televiziji v sliki in besedi pa na KLIK (od 5. do 6.20 min)…..

Vodja  zmagovalnega projekta Eko-paket:
Janja Pokleka

 

Dostopnost