Select Page

23. april je razglašen za svetovni dan knjige. Osnovni namen tega dneva je, da bi široki množici približali knjigo in s tem širili bralno kulturo.

Urban  Venišnik,  učenec  1. c razreda iz POŠ Pesje, je “izdelal” že kar nekaj knjig. Najbolj je ponosen na svojo ENCIKLOPEDIJO EVROPSKIH ŽIVALI, ki je nastala v soavtorstvu z njegovo mamico (Mamica je zapisala besedilo po nareku Urbana, ideja in izvedba pa sta povsem Urbanovo delo).

Glede na to, da je ta knjiga delo prvošolca, lahko rečem, da je zares nekaj posebnega, unikatnega in da je vloženega ogromno Urbanovega truda. Prav je, da to umetnino vidi še kdo.

Pri družinski delovni akciji, kjer je nastala velika knjižna polica, se je našlo tudi nekaj knjig, ki jih Urban ne potrebuje več. Zato se je na svetovni dan knjige odločil še za eno plemenito dejanje. Te knjige je skrbno spravil in jih podaril svojim mlajšim sorodnikom.

Urban nam je lahko svetel zgled za to, kakšen odnos naj bi imeli do knjig. Vsak dan posveti nekaj časa prebiranju le-teh. Kar zna, prebere sam, težje vsebine pa mu preberejo ostali družinski člani. Prepričan je, da je branje zelo pomembna veščina, ki nam v vsakdanjem življenju pride še kako prav.

Čestitamo, Urban!
Bernarda Mestek

Dostopnost