Select Page

IMG 0961IMG 0965
Pri predmetu tehnike in tehnologije v 6.razredu smo izdelovali izdelke iz papirja.

ROČNA IZDELAVA PAPIRJA

Pri tehniki in tehnologiji v 6.razredu smo izdelovali papir. Najprej smo si papir natrgali na majhne koščke, nato smo ga zmleli v multipraktiku, kjer smo mu seveda dodali vodo, da se je lepo mešalo. Nato smo vse skupaj vlili v veliko posodo, ji dodali vodo in z siti zajeli papirjevino. Z kuhinjskimi krpicami smo odželi odvečno vodo, nato pa moker kos papirja iz sita obrnili na folijo. Pusti smo nekaj dni, da se je papir posušil, nato pa smo iz njega izdelali izdelek – škatljica. 

IZDELAVA ŠKATLICE IN MAPICE

Iz ročno narejenega papirja smo si izdelali okrasne škatlice. Najprej smo si narisali skico, nato načrt in pričeli z delom. Nekaterim so bile v pomoč že narejene šablone. S škarjicami smo izrezali škatlico, ji z ravnilom pripognili stranice in z luknjačem naredili luknjice. Stranice smo si poljubno okrasili, skozi luknjice pa napeljali vrvico.

Iz valovite lepenke smo si izdelali mapico za shranjevanje šolskih obvestil. Najprej smo si narisali skico, načrt in nato pričeli z izdelavo. Zavihke smo si pomagali pripogniti z ravnilom. Luknjico na sprednji strani mapice smo si izrezali z alfa nožem, na katero smo si prilepili odtisnjen papir z zobniki. Ob strani smo si naredili dve luknji, v kateri smo vstavili in pritrdili neta. Skozi luknji pa smo napeljali vrvico.

Galerija slik.

IZDELAVA TORBIC

Galerija slik.

Dostopnost