Select Page

Za zadnjo Aškerčevo lučko sem izbrala besede svetovnega izumitelja Nikole Tesla, ki pravi tako:

»Potrebno je delati dobra dela do onemoglosti. Vesolje (Univerzum) je potrebno zasipati s takšno količino dobrote, kot smo zmedeni s količino zla na svetu.

Potrebno je delati dobro do meje norosti. In čez njo. In tudi ko ni razloga, je potrebno delati dobro. Namerno, vsak dan nekomu ogreti srce in dušo. Potrebno je zmesti Vesolje (Univerzum).

Treba je delati dobro tudi, ko se  dobro ne vrača. Potrebno je. Kljub vsemu. Potrebno je, ker je to edino in ker nič nima smisla. In ker je edini udarec za nesmiselno – ta dobrota. Potrebno je delati dobro tudi, ko pomislimo, da delanje dobrega nima smisla. Samo nesmiselno dobro diši na smisel. Polna, čista dobrota, brez vsakega smisla…«

Dragi Aškerci, verjamem, da nam je letos uspelo narediti korak bliže k svojim ciljem, sanjam s tem, ko si dovolimo biti takšni kot smo, ko se sprejemamo takšne kot smo, ko delamo dobra dela brez, da pričakujemo kaj v zameno.

Vztrajajmo, še naprej iz dneva v dan in si dokažimo, da zmoremo!

Ne pozabite, na svetu ste zato, da ste srečni! In ne pozabite, v vas se skriva čudovita moč in potencial, ki komaj čakata, da prideta na plano!

Verjamem v vsakega izmed vas. Ja, tudi v tebe.

Na nas!

Katja Pristušek

Dostopnost