Select Page

klik1290124
Ste se že kdaj vprašali, kako je igrati v orkestru? Morda že imate to izkušnjo? Ste morda kdaj dobili idejo, da bi si izdelali sami instrument, pa niste vedeli, kako?

Tretješolci Miha, Jaka, Milan, Špela, Tjaša, Maša, Vid, Neža, Špela L., Tina, Neja, Matic, Luka in drugošolca Nejc in Dine smo se v oddelku podaljšanega bivanja lotili izdelave ropotuljice, triangla, pokalice, ruruja, brenkala, žabice in bobnov. Med izdelovanjem nam je na posebno glasbilo, imenovano »kazu«, zaigrala Tina, Luka pa se je izkazal na igranju na ustne harmonike. Komaj smo čakali, da bodo tudi naša, ročno narejena glasbila pripravljena. In………po dveh tednih………je orkester veličastno zaigral!

klik1290126

Vsak je lahko preizkusil vse instrumente, saj smo si tudi izdelali vsak po tri ali več, ob koncu pa dobili svoje mesto v orkestru pri glasbilu, ki nam je bilo najljubše.

Če vas zanima, kako se izdela posamezni instrument, si natančno oglejte fotografije. Zaupamo vam le, da je melodija, ki se je vila izpod naših rok (tudi pljuč) priklicala celo tetko Pomlad! Več slik vas čaka v Galeriji slik .

Pripravila Janja Pokleka

 

Dostopnost