Select Page

NE POZABI DIHATI
(kratka obnova)

Film temelji na zgodbi glavnega junaka Klemna, ki gre skozi težko najstniško obdobje. Vse se začne, ko njegov starejši brat Peter dobi punco. Brata se začneta oddaljevati drug od drugega. Klemen se počuti odtujenega, pozabljenega, s svojimi problemi pa se spopade na napačen način.

V njegovem življenju pa  veliko vlogo igrata tudi prijatelj Gregor in prijateljica Jana, ki je opazno zaljubljena v Klemna. Neke noči se je trojica sprehajala po mestu, našli so izgubljene ključe avtomobila. Klemen, ki je poznal osnovna pravila vožnje, je pod vplivom alkohola sedel za volan. Čarobna noč se je hitro sprevrnila v grozljivko. Neizkušenega voznika Klemna je na cesti presenetila srna, ostro je zavil v levo in povzročil  nesrečo. Hudo se je poškodoval prijatelj Gregor, Klemen pa je zabredel v velike težave, izgubil pa je tudi zaupanje mame Alme. 

Bratova punca Sonja je postajala velik del Klemnovega življenja. Peter je izgubljal stik s svojim mlajšim bratom. Klemna je najbolj bolelo to, da Petru ni bilo več mar za njegove zmage na teniških turnirjih.

 Nekega popoldneva pa Klemen izve, da gre Peter s Sonjo študirat v Nemčijo. Odloči se, da svojega brata ne bo izgubil, zato si izmisli načrt, ki temelji na veliki laži. Z načrtom je želel doseči, da bi Sonja pustila Petra. Klemen, Jana, Sonja in Peter se odpravijo na reko preizkusit nove kanuje, ki jih je dobil Klemnov trener tenisa Miro. Prijeten dan pa uniči razkritje Klemnovega načrta. Ko za Klemnov načrt izve Peter, ga iz jeze porine v reko, kjer Klemen z glavo zadane kamen in izgubi zavest. Peter ga reši, z njim priplava na kopno in ga pomiri, da je vse v redu. 

 Jana Klemnu zameri, ker ji je lagal in jo povabil na izlet samo zato, da bi lahko uresničil svoj načrt. Sonja in Peter odideta v Nemčijo, Klemna pa peče vest, da je goljufivo pretental Jano. 

Klea Pirtovšek, 9. b

Dostopnost