Select Page

Na Malto smo prispeli v sredo zgodaj zjutraj. Odpravili smo se do Salini resorta, kjer smo se namestili. V popoldanskem času smo si ogledali glavno mesto Valletta, ki nas je očaralo predvsem z res krasnim razgledom nad pristaniščem. Dan je bil naporen in dooooolg.

Drugi dan se je začel s poukom angleščine, ki so ga izvajali tamkajšnji učitelji. Najprej smo odpisali krajši test, na podlagi katerega so nas kasneje razporedili po skupinah glede znanja angleščine. Popoldan smo se z ladjico (speed boat) zapeljali do sosednjega otoka Comino,  kjer smo se kopali v znani Blue lagoon – najlepši plaži na Malti. Za konec dneva pa smo se pomerili v Laser tag-u in arkadnih igrah.

Tretji dan se je ponovno začel s poukom angleščine. Popoldan smo se z avtobusom odpeljali do Mdine – bivšega glavnega mesta Malte.  Njegova posebnost je obzidje, ki ga obdaja iz vseh strani. Vse zgradbe v mestu so stare več kot 100 let. V hotel smo se vrnili na večerjo in preostanek večera preživeli ob bazenu.

Sobota je bila namenjena celodnevnemu izletu na Maltin ‘sister island’ Gozo, kjer smo si med drugim ogledali glavno mesto Victorio in se kopali v Ramla Bay – zalivu z rdečim peskom. Po večerji smo ob bazenu igrali ‘custom made’ Activity, ki je zmagovalcem prinesel tudi nagrade.

Nedelja je namenjena prostemu času, ki ga bomo delno preživeli ob hotelskem bazenu, v drugem delu pa se bomo odpravili v mestece Sliema, kjer bomo končno imeli malo več časa za nakup spominkov. 😊

V ponedeljek dopoldan nas čakajo še zadnje ure pouka, nato pa se bomo odpravili proti letališču in domov. Galerija slik.

Dostopnost