Select Page

klikSC00946

V sredo, 23. 11. 2011, nas je na POŠ Pesje obiskal maček Muri. Pozdravil je otroke iz vrtca Jakec, učence in učenke podružnične šole in seveda vse prisotne učiteljice in vzgojiteljice.

Naši gostje z vrtca so pri uvodnem pozdravu dobili tudi darilo: obesek v obliki buče. Učenci naše šole so z učiteljicami in mačkom Murijem za naše mlade goste pripravili prav poseben program. Vse se je odvijalo v Mačji ulici, kjer se je Muri družil z nastopajočimi, ki so deklamirali, peli pesmi in odigrali zanimivo igro Bučo debeluča.

Po zaigrani igri se je maček Muri z otroki odpravil v tretji razred, kjer so izdelovali buče in barvali barvanke. Ko so končali z delom, kjer so jim pridno pomagale učiteljice, je sledilo še eno presenečenje. Peljal jih v telovadnico, kjer so se predstavile devetošolke s plesom. Čarobni trakovi mavričnih barv so nas vse očarali. Po končanem nastopu so nas naučile še ples. Pri učenju smo se zabavali prav vsi.

Bil je lep, nepozaben dan, ki ga lahko ustvarijo otroci s svojim delom pod skrbnim vodstvom dobrih učiteljic, ki so pomagale, da je ta dan uspel. Hvala kolegicam, ki so sodelovale, za pomoč. Vse smo bile ponosne, da je med nami in vrtcem Jakec zasijala mavrica prijateljstva. Galerija slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost