Select Page

klikDSC08571

Gasilska zveza Slovenije je aktivnosti v okviru  meseca požarne varnosti namenila predšolskim in šolskim otrokom v starosti od 5-10 let. Z geslom “Ogenj ni igrača” je želela opozoriti na  nevarno rabo ognja in eksplozivnih sredstev v otroških igrah, ki nemalokrat vodijo do resnih nesreč ali celo nesreč z smrtnim izidom. Z željo, da bi v prihodnje zmanjšali število tovrstnih  nesreč v igrah, predvsem pa ozavestiti otroke o potencialnih nevarnostih in možnih posledicah takšnih iger, so regijske gasilske postaje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije pripravile program aktivnosti za otroke in mlade.

Podružnična šola Antona Aškerca in vrtec  Pesje sta bila  v okviru meseca požarne varnosti povabljena na  ogled lokalne gasilske postaje v Pesju. Ogled je vključeval spoznavanje vozil in opremo, ki jih  ima društvo. Pokazali so nam tudi postopek gašenja, in primere neustrezne uporabe gasilnega sredstvo (če npr. goreče olje poskušamo gasiti z vodo). Učiteljice  smo lahko z gasilnikom tudi same poskusile pogasiti ogenj.

Nad obiskom pri gasilcih smo bili navdušeni tako otroci kot tudi vzgojiteljice in učiteljice. Utrinke našega obiska smo shranili v Galerijo slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost