Select Page


V petek, 5.6.2015, ob 4. uri zjutraj smo se mladi novinarji ter učenci izbirnega predmeta raziskovanje domačega kraja odpravili na pot proti Budimpešti. Po nekaj ur dolgi vožnji smo končno prispeli. Najprej smo si ogledali Budimpešto iz ptičje perspektive, saj smo se povzpeli na Citadelo. Nato smo se z avtobusom odpeljali do trga herojev, kjer smo izvedeli nekaj o junaških dejanjih, ki so jih ti ljudje naredili v zgodovini. Celo kip Matije Korvina smo prepoznali.

Na poti do naslednjega postanka smo prečkali zelo znan Verižni most. Med vožnjo pa smo uživali v različni arhitekturi  zgradb. Odpeljali smo se tudi do parlamenta.

Sprehodili smo se  po ulici »Vatci«, kjer je kar mrgolelo stojnic in trgovinic.

Za tem smo šli v Tropicarium, kjer smo si ogledali razne živali,  vse od rib,opic, krokodilov pa do morskih psov.  Sprehodili smo se po 12 m dolgem steklenem tunelu, okoli nas pa so plavali morski psi. Bilo  je prav presenetljivo.

Po ogledu smo se odpeljali na naš zadnji postanek, in sicer odpeljali smo se do Blatnega jezera, kjer smo uživali ob sončnem zahodu. Nato pa smo se odpravili domov.

Izlet bo vsem ostal za vedno v spominu, saj smo neizmerno uživali. Galerija slik.

Sara Musić, 7. b

Dostopnost