Select Page

klikG_2806
»Če najdeš pravo prijateljstvo, pazi nanj kot na biser. Varuj ga, da ga ne zgubiš. Skrbi zanj, da se bo svetilo in bo raslo in raslo, » je rekel neznani avtor.

In ravno to počnemo. Naše prijateljske niti z učenci in učitelji OŠ Antona Aškerca iz Rimskih Toplic se tkejo že deset let.

Zato smo jih v  četrtek, 16. 6. 2016, povabili v goste. A obisk ni bil kar tako. Naši učenci, ki so bili v preteklosti prepoznani kot nadarjeni, so skozi dopoldanske ure skrbeli, da našim gostom ni bilo dolgčas.

Vsak izmed nadarjenih učencev je pripravil zanimiv,  nenavaden izziv. Področja so bila različna, in sicer astronomija, likovna in glasbena umetnost, angleščina, slovenščina in matematika.

Naši učenci in gostje iz Rimskih Toplic so odgovarjali na vprašanja, risali, računali, tuhtali in razmišljali. Vsak izziv je bil nekaj posebnega. Mnogokrat se je zaslišal razposajeni smeh in prav vsi so uživali. Tisti, ki so pravilno odgovorili, in tisti, ki so le poslušali.

Kasneje smo si odšli ogledat orgelsko dvorano, kjer smo imeli krajšo  predstavitev in uživali ob poslušanju dveh skladb.

Sledil je ogled mestnega jedra in naše nadvse zanimive promenade.

Bili smo veseli in zadovoljni, da naše poznanstvo traja že deset let. Hkrati pa smo spoznavali sovrstnike,  s katerimi bomo ostali v stiku še dolgo časa.

Naši nadarjeni učenci pa so potrdili, da so resnično nadarjeni na svojem področju, saj so s sestavljanjem nalog prikazali svojo kreativnost, znanje in domiselnost. Galerija slik.

Mladi novinarji

Dostopnost