Select Page

klikcn4144.jpg

Učenci OŠ Antona Aškerca, ki smo obiskovali izbirni predmet šolsko novinarstvo, smo v soboto, 6. junija, ustvarjali, nadgrajevali znanje in se predvsem zabavali na sobotnem novinarskem taboru.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zbrali smo se pred šolo, nato pa skupaj odšli proti igrišču, ki se je nahajalo na obrobju gozda.
Kar malo radovedni smo poslušali navodila za prvo igro, kjer smo se poistovetili z znano osebnostjo.
Kasneje smo, ne boste verjeli, zapisali, kakšen bi bil idealen novinarski dan. Nismo pozabili na dolg spanec, brezplačen ogled koncertov, poznanstvo z znanimi osebnostmi, …
Ko smo v naključno zbranih skupinah delali, smo prikazali dobro mero humorja in iznajdljivosti. V bližnji okolici smo opravili anketo, sestavili smo reklamo, odigrali intervju s Petrom Mankočem in še novico smo zapisali. Ni kaj, kar krepko smo poprijeli za delo.
Za konec pa smo odigrali tekmo odbojke, kjer sta nam pomagali tudi učiteljici, in sicer Martina Hribernik in Janja Pokleka.
Zabavali smo se in hkrati spoznali, da premoremo dosti znanja. Dopoldan je bil prijeten, pomagalo nam je tudi sonce, ki nas je vseskozi spremljalo izza smrekovih vej.
Čeprav smo ugotovili, da delo novinarja ni mačji kašelj, smo spoznali, da pa je zelo zanimivo in polno nepričakovanih izzivov. Galerija slik.

mladi novinarji

Dostopnost