Select Page

V soboto, 18. 3. 2023,  je naša šola sodelovala na sejmu Altermed  v Celju. Ker je letošnje leto mednarodno leto prosa, smo se odločili raziskati to starodavno žito. Proso je  vsestransko uporabno v kulinariki in zaradi njegovih ugodnih hranilnih lastnosti ga je priporočljivo v prehrano vključevati čim pogosteje.

Ugotovitve so nas prepričale, da smo jedi iz prosa pri pouku gospodinjstva in  izbirnem predmetu sodobna priprava hrane pripravili čim bolj raznoliko.

Izsledke naše mini raziskave smo nato predstavili na stojnici sejma. Obiskovalcem stojnice so bili na voljo različni recepti za pripravo jedi iz prosa, katere so lahko tudi okušali. Posladkali so se lahko s kroglicami iz prosene kaše, muffini iz prosene kaše in jabolka ter s kruhom, v katerega smo vmesili tudi proseno kašo.

Predstavljanje na stojnici je  ocenila ocenjevalna komisija. Naše delo in trud je bilo nagrajeno z ZLATIM PRIZNANJEM.

Sodelovanje na sejmu je bilo posebno doživetje in enkratna izkušnja. Galerija slik.

Mentorica Milena Pintar

Dostopnost