Select Page

V sredo, 18. aprila 2012, so se tudi številni zaposleni v slovenskih vrtcih, šolah, kulturnih ustanovah in raziskovalnih zavodih pridružili stavki zaposlenih v javnem sektorju, da bi izrazili nasprotovanje varčevalnim ukrepom, ki pomenijo začetek razgrajevanja socialne države, ki bi jo občutili vsi državljani in državljanke: mladi, upokojenci, zaposleni v zasebnem in javnem sektorju.

Kot smo se že pred stavko, se vam tudi tokrat iskreno opravičujemo za vse nevšečnosti in težave, ki smo vam jih morebiti povzročili s stavko. Od večine staršev smo dobili jasno izraženo ali tiho podporo vsemu, s čimer si prizadevamo ohraniti vrednote javnega šolstva in dostopnost enakopravnega izobraževanja in vzgoje. Redki pa so bili tudi negativni odzivi.

Verjamemo, da smo s stavko, ki je bila uperjena zgolj proti nepravičnim vladnim ukrepom, povzročili skrbi tudi vam. A stavka je bila potrebna, da odločevalcem jasno pokažemo, kako trdno zagovarjamo načela socialne pravičnosti, kakovostnih javnih storitev in enakih možnosti dostopa do njih za vse državljane. Zagotavljamo vam, da ob naših dejanjih in prizadevanjih vedno mislimo na otroke, ki ste nam jih in nam jih boste še zaupali.

Iskreno se vam  zahvaljujemo za razumevanje.

 Lepo vas pozdravljamo.
Vodstvo šole

Dostopnost