Select Page

thumb_klik122 V četrtek je bilo v osnovni šoli Antona Aškerca zelo veselo. V telovadnici šole smo pripravili prireditev v čast naši zlati Staši Lipnik.

Mirna, tiha devetošolka Staša je s sabo prinesla zlato iz Talina, kjer se je odvijalo 22. člansko in 13. mladinsko evropsko prvenstvo v ITF Taekwondo-ju. Staša je dosegla zlato v borbah do 58 kg in je premagala tekmovalke iz Škotske, Češke in Ukrajine. Prvenstva se je udeležilo več kot 400 udeležencev iz več kot 30 evropskih držav.

Na začetku prireditve so Stašini prijatelji iz kluba prikazali osnovne prvine taekwondoja. V dvojicah so prikazovali prijeme, dvoboje. Za gledalce je bilo še posebej zanimivo, ko so z golimi rokami prelomili opeko.

Sledil je intervju s Stašo. Marsikaj nam je zaupala. Med drugim tudi to, da nima treme pred nastopi, kar nas je vse bolj ali manj presenetilo. Spoznali smo, da svoje treninge jemlje zelo resno, trudi se od prve do zadnje minute, ki jo preživi s trenerjem.

Tudi njen trener ni skrival ponosa ob tako velikem uspehu. Pohvalil je Stašo, hkrati pa povedal, da imata pred sabo  še veliko ciljev, ki jih želita čim hitreje doseči. Meni, da dokler bo Staša tako resna, zanesljiva pri svojih treningih, ni nič nemogoče.

Tudi mi, mladi novinarji, smo ji čestitali in bili ob tem zelo ponosni. Galerija slik.

Dostopnost