Select Page

Danes (16.11.2018) je dan slovenske hrane, hkrati pa v Sloveniji že osmo leto obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk.

Otroke, mladino in širšo javnost seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Tudi na šoli smo izvedli tradicionalni slovenski zajtrk in otrokom v času malice ponudili živila, ki smo jih nabavili pri lokalnih dobaviteljih: Domače mleko iz družine Miklavžina, domač kruh iz Koroških pekarn, maslo iz kmetije Flis,  med od čebelarja gospoda Ladislava Vozelj in jabolka iz sadjarske kmetije Gradišnik.

Lidija Pocajt

Orodna vrstica za dostopnost