Select Page

klik939.jpg
Droben stisk roke, iskren nasmeh, prijazna beseda tujcu, ki te prosi napotkov, spodbudna beseda človeku, ki ne najde izhoda, radostno zapeta pesem, drobna pozornost. To so samo majhni trenutki sreče, ki pa lahko marsikomu polepšajo dan.

Tudi mi smo se v letošnjem šolskem letu odločili, da bomo osrečili starejše, ki preživijo večino vsakdana v Domu za starejše občane.  Enkrat mesečno smo jih obiskali in pripravili kratek program za vse, ki so v tistem mesecu praznovali rojstni dan. Razdelili smo se v dve nastopajoči skupini. V vsaki skupini so se predstavili otroci naše šole pod mentorstvom učiteljic Janje Pokleka, Bernarde Mestek, Martine Plaznik in Vesne Hudej. 

Nastopala je otroška folklorna skupina Osnovne šole Antona Aškerca s pesmimi in plesi, učenci podaljšanega bivanja pa so deklamirali pesmi, nastopali s plesno-pevskim bansom, pesmimi in igranjem na posamezne instrumente.

Vsakič, ko smo stopili v prostor, kjer smo nastopili, so nas že nestrpno čakali. Nagradili so nas z močnim aplavzom.

Po končanem nastopu, smo skupaj poklepetali, razrezali veliko torto in si nazdravili. Vsak slavljenec je prejel tudi posebej zanj izdelano voščilo, za kar so poskrbeli prvošolci v njihovih ustvarjalnih delavnicah oddelka podaljšanega bivanja.

Koliko sončnih žarkov smo vnesli v srca dedkov in babic in kako lepo nam je bilo pri srcu ob pogledu na radostne obraze slavljencev, si lahko pogledate v galeriji slik, kjer so shranjeni utrinki iz nastopa, ki smo ga pripravili meseca maja. Galerija slik.

Pripravili: Vesna Hudej  in Janja Pokleka

Dostopnost