Select Page

Minil je že četrti dan v Španiji. Ne moremo verjeti!

Ker je ta teden za špance že precej praznično obarvan, saj se približujejo velikonočni prazniki, je tudi pouk v šoli temu prilagojen. Organizirali so različne delavnice in dveh smo se udeležili tudi mi. Fantje smo izdelovali geometrijska telesa s pomočjo mehkih bonbonov, dekleta pa smo izdelovale zapestnice iz preje. Šolo in njene učence oziroma dijake je obiskala znana lokalna glasbena skupina in izvedla kratek koncert, ki smo se ga udeležili tudi mi. 

Šola nam je podelila tudi certifikate o našem medsebojnem sodelovanju.

V centru mesta smo si ogledali največjo pokrito tržnico v Evropi Mercado Central. Presenetila nas je njena velikost in lepota ter vse stvari, ki so bile na stojnicah. Kupili smo si spominke, njihove tradicionalne bombone in najrazličnejše suho sadje. Nato smo se z podzemno odpeljali do Oceanografika – največjega akvarija v Evropi. Najprej smo odšli na šov delfinov, ki so nas navdušili s triki in pokazali, kako zelo so povezani vsak s svojim trenerjem. Za tem smo šli še v 4D kino, ki pa ni dosegel naših pričakovanj, a smo vseeno uživali v vsaki sekundi. Znotraj parka smo imeli tudi nekaj prostega časa. Videli smo vse mogoče živali, od morskih psov do meduz, belug, krokodilov, flamigov, pelikanov, ogromnih želv, morskih levov, tjulnov, pingvinov itd. Proti večeru smo se vrnili v mesto, kjer smo si ogledali, kar smo želeli. Med drugim smo videli najožjo zgradbo v Evropi, ki v širino meri le dober meter. 

Večerjali smo na glavnem trgu v lokalni  restavraciji, kjer smo naročili najrazličnejše tapase (španska jed). Nekateri so nam bili bolj okusni, drugi pa malo manj. Po vrnitvi v hotel smo se vsi dobili v eni od sob in igrali activity, pri čemer smo se ekstremno zabavali in uživali. Galerija slik.

Team Spain

Dostopnost